Karta Charizarda se prodala za devět milionů korun!

V: Root

Vzácná holografická karta Charizarda z první edice z roku 1999 se v minulý týden prodala v aukci za 420 000 dolarů (9 260 000 korun), což je podle společnosti PWCC Marketplace, která kartu prodala během březnové aukce Premier Auction, rekordní cena za kartu ze základní sady tohoto druhu.

"Toto historické umělecké dílo, které navrhl slavný umělec Mitsuhiro Arita, je bezesporu nejznámější kartou Pokémona, jaká kdy byla vyrobena," píše platforma obchodující se sběratelskými kartami o uznávaném japonském ilustrátorovi.

Na stupnici od nuly do 10 má karta Mint stav a z 3 000 exemplářů této karty jich toto skóre splňuje pouze 121, jak PWCC uvádí v popisu položky na svých webových stránkách.

"Pokémon je přední světová mediální značka a Charizard je její největší hvězda. Je to cennost, kterou znají a chtějí vlastnit sběratelé i nesběratelé." uvedl v prohlášení pro CNN Jesse Craig, ředitel obchodního rozvoje PWCC.

"Jedná se o kartu, kde poptávka stále převažuje nad nabídkou," dodal Craig.

Cena této karty se v posledních letech stále zvyšuje, včetně jedné, která byla tento měsíc prodána za 336 000 dolarů. Koncem roku 2020 se obdobná karta Charizarda prodala za celkem 360 000 dolarů, včetně aukčního poplatku.

Její popularitu pravděpodobně ještě umocnil rapper Logic, který za další kartu Charizarda z první edice zaplatil přes 220 000 dolarů, a YouTuber a rádoby bojovník MMA Logan Paul údajně zaplatil 216 000 dolarů za krabici karet Pokémon Base Set.

A jedna z nejhodnotnějších karet Charizard se loni prodala za více než 490 000 dolarů.

Komentáře

Leave your comment